Cilt: 3 Sayı: 2, 31.12.2021

Yıl: 2021

2019 yılında yayın hayatına başlayan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi yılda 2 kez (Haziran, Aralık) yayımlanmaktadır. Dergi teorik ve uygulamalı özgün makaleleri yayınlayan ulusal hakemli ve bilimsel bir resmi yayın organıdır.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi’ ne Türkçe ve İngilizce dillerinde yazılmış literatüre katkıda bulunacak çalışmalar gönderilebilir.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi yapılacak araştırma ve bilimsel çalışmaların akademisyenler, profesyoneller, araştırmacılar, politika yapıcılar ve tüm bilim çevrelerince paylaşılmasını, tartışılmasını ve değerlendirilmesini sağlayarak finansal ve ekonomik sisteme katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.


Kapsam olarak Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi İşletme, İktisat, Bankacılık ve Finans, Sosyal Hizmet, Sağlık Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ticaret, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Ekonometri ve ilişkili alanlarda makalelere açıktır. Ayrıca belirtilen alanlarla ilgili disiplinler arası yazılar da değerlendirme sürecine alınmaktadır.



Yazılar kağıdın bir yüzüne üstten, alltan, soldan  ve sağdan 2,5 cm, ilk satır 1 cm, paragraf aralığı önceki 6 nk, sonraki 0 nk, sayfa düzeninde, 1,15 satır aralığında, Times New Roman yazı tipinde, 11 punto olarak yazılmalıdır.

Makaleler 20 sayfayı aşmamalıdır.

Yazıların ana başlığı büyük harfle, ortalı ve koyu yazılmalıdır. Giriş ve sonuç başlıklarına numara verilmemelidir. Başlıklardan önce bir satır boşluk bırakılmalıdır. Yazıda yer alan birinci derece alt başlıklar 1,2, 3, ... gibi Romen rakamlarıyla sınıflandırılmalı, tamamen büyük koyu harflerle ve paragraf ile hizalı bir şekilde yazılmalıdır. İkinci derece alt başlıklar 1.1,2.1,3.1, ... gibi büyük harflerle sınıflandırılmalıdır. Bu başlıklar da tamamen büyük koyu harflerle ve paragraf ile hizalı bir şekilde yazılmalıdır. Üçüncü derece alt başlıklar 1.1.1,2.1.1,3.1.1, …gibi rakamlarla sınıflandırılmalıdır. Bu tür başlıklar ilk harf büyük sonra küçük harflerle, koyu ve paragraf ile hizalı yazılmalıdır. Dördüncü derece alt başlıklar ise 1.1.1.1., 2.1.1.1., 3.1.1.1., … gibi küçük harflerle sınıflandırılmalıdır. Dördüncü derece alt başlıklar ilk harf büyük sonra küçük harflerle, koyu ve paragraf ile hizalı yazılmalıdır.

Atıflar metin içinde aşağıdaki örnekler gibi yapılmalıdır;

            ........ açıklamaktadır (Serhat, 2004:150).

            .........(Güler ve Osman, 2003:122). : iki yazarlı kaynak içindir.

            .........(Çınar vd., 1998:56). : ikiden fazla yazarlı kaynak içindir.

 

            .........(Ak,1956:17; Yolan,1999:124). :aynı konuda birden fazla kaynağa atıf yapmak içindir.

            ……..(Rekabet Kurumu, 2006). : yazarı bilinmeyen ve internet sitesinden ulaşılan kaynaklara atıf içindir.

            ……..(Dörtyol, 2008).: kaynağın tamamına yapılan atıflar içindir.

            ........Erdem (1996a:125-127;1996b:153) çalışmasında teknolojik gelişmeyi ...

            Yukarıdaki atıf gösterimleri metin dili Türkçe olan makaleler içindir. Yabancı dilde yazılan makalelerdeki atıflarda kullanılan bağlaçlar, metin dili ile uyumlu olmalıdır.

            Kaynağa yapılan atıf dışında, yapılacak açıklamalar, “Notlar” başlığı altında yazının sonunda ayrı bir sayfada verilmelidir.

            Şablonu indirmek için tıklayınız.

-